Loading...

Sudjelojemo na FERIT Labus sajmu!

Između nastavnih i znanstveno-stručnih aktivnosti koje se redovite provode, FERIT poduzima inicijative i aktivnosti kako bi prilagodio svoje studijske programe tehnološkim trendovima i potrebama tržišta rada, ali i kako bi povezali nastavu iz STEM područja na razini osnovnih i srednjih škola s visokoškolskom inženjerskom nastavom i tako osnažili eksperimentalni rad učenika u STEM području.

Tako se rodila inicijativa „LABUS-Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola“ koju je, krajem lipnja 2016. godine, pokrenuo FERIT preko web portala LABUS koji je osmišljen i izrađen za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola te ostale sudionike u obrazovnom procesu iz STEM područja(http://labus.ferit.hr/). 

Kao još jedan od programa popularizacije znanosti i znanstvenog obrazovanja FERIT Osijek, 22. -23. rujna 2017., organizira LABUS sajam(http://labus.ferit.hr/labus-sajam#s) koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima. Na LABUS sajmu bit će prezentacija, s aktivnim sudjelovanjem posjetitelja sajma, trenutne ponude LABUS aktivnosti/radionica, te prezentacija praktičnih studentskih radova koje su oni izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro-student (http://pro-student.ferit.hr/).

Tijekom LABUS sajma izvodit će se zanimljivi pokusi iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih znanstvenih područja, a u koje bi se posjetitelji aktivno uključivali te bi im se na taj način kroz igru i približila znanost  te primjena novih modernih tehnologija.

Sa zadovoljstvom naš Centar za sigurniji internet sudjeluje u sajmu sa štandom i promotivnim materijalima!

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr